Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Pintar amb els dits, una activitat que desperta la creativitat
pintar amb els dits

Pintar amb els dits, una activitat que desperta la creativitat

Pintar amb els dits és una activitat meravellosa i beneficiosa per a la gent gran. Aquesta pràctica artística fomenta la creativitat de cada persona, oferint un mitjà d’expressió lliure i divertit. És una forma única de plasmar les emocions i les experiències a través dels colors i les formes.

 

Estimulacions cognitives que afavoreixen el benestar a través de la pintura

A més d’estimular la creativitat, pintar amb els dits té un impacte positiu en la salut física i mental de la gent gran. Aquesta activitat requereix coordinació i precisió, el que ajuda a treballar la motricitat fina. Manipular el pinzell amb els dits afavoreix el control muscular, cosa que pot ser especialment útil en persones amb problemes d’artrosi o altres afeccions similars.

Una altra avantatge significatiu d’aquesta activitat és la seva capacitat per millorar la vista i el tacte. Els detalls en les pintures i la textura dels materials contribueixen a estimular aquests sentits, mantenint-los actius i preservant-los durant més temps.

A més, pintar amb els dits té un component terapèutic. Pot ajudar a reduir l’ansietat i l’estrès, proporcionant una sensació de relaxació i benestar. A través de l’art, les persones grans poden expressar les seves inquietuds i emocions, afavorint una millor comprensió d’ells mateixos i millorant la seva autoestima.

Aquesta activitat també té un gran potencial social. Pintar amb altres persones crea oportunitats per connectar amb altres membres de la comunitat, promovent la interacció i l’amistat, i evitant l’aïllament social que pot ser comú en aquesta etapa de la vida.

 

 

Una activitat recomanable

En definitiva, pintar amb els dits és una activitat altament beneficiosa per a la gent gran. Afavoreix la creativitat, treballa la motricitat fina, estimula la vista i el tacte, i ofereix avantatges emocionals i socials. És una manera enriquidora d’explorar i gaudir del món de l’art, amb efectes positius en la qualitat de vida i el benestar general. I des del Sagrat Cor no hem desaprofitat l’oportunitat d’incorporar aquesta sessió el nostre dia a dia.

 

Deixa un comentari