Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Tenir un bon estat d’ànim per un envelliment saludable
Tenir un bon estat d’ànim per un envelliment saludable

Tenir un bon estat d’ànim per un envelliment saludable

L’actitud és clau per afrontar qualsevol situació a la vida i és que per arribar a l’edat adulta en bones condicions és essencial mantenir un bon estat d’ànim per un envelliment saludable.

És cert que durant l’envelliment experimentem una sèrie de canvis que requereixen esforç per afrontar-los. La pèrdua de persones estimades, la falta de memòria o mobilitat, la falta de relacions socials o l’aparició de certes patologies en són un exemple. Però la vellesa és una etapa de la vida que també cal gaudir.

 

La vellesa, la darrera etapa vital per viure amb positivitat

La vellesa és un moment dolç i des del Sagrat Cor tenim el convenciment que és possible viure aquesta etapa de la vida amb total plenitud. Si ve és cert que aquest és el moment de la vida on apareixen més problemes de salut o que és el moment on les pèrdues personals poden tenir més pes, podem afirmar que amb un bon seguiment i practicant tècniques útils per a potenciar aquest sentiment de plenitud, és possible viure-la així.

 

Claus i consells per un tenir un bon estat d’ànim per un envelliment saludable

Com ja sabeu, el nostre objectiu és promoure una vida saludable per tal que els nostres residents gaudeixin un envelliment actiu. Ho aconseguim posant en pràctica els següents aspectes que creiem que són importants per motivar-los, potenciar l’envelliment saludable i conscient i un estat d’ànim positiu i alegre.

  • Hàbits saludables. Seguir una dieta sana, amb productes de temporada i preparats des de la nostra cuina i que aportin els nutrients necessaris; combinada amb exercici regular, són la clau per potenciar uns bons hàbits. Pel que fa a l’exercici físic, sempre que es pugui cal evitar el sedentarisme. A la residència ho fem amb exercicis adaptats a les necessitats de cada persona, seguint programes adaptats. D’aquesta manera afavorim el bon funcionament del cos i els empoderem per sentir-se útils i àgils.

 

  • Oci, activitats i tallers. Mantenir-se actiu és essencial. Per tant, és important despertar la curiositat i les ganes de fer. Nosaltres ho fem proposant diverses activitats durant el dia. Des de tallers de manualitats jocs de taula, bingo, música en directe amb la possibilitat de cantar i ballar, participar en una tertúlia o, per exemple, essent l’acompanyant d’un gos de teràpia assistida. Participar-hi permet establir vincles personals i refermar les pròpies potencialitats.A les persones ens atrau allò que ens té sentit, per això, adaptem les activitats als gustos i possibilitats dels nostres residents. I ho fem amb un objectiu molt clar: que allò que fem els sigui útil i els faci sentir actius.

 

  • Potenciar les relacions personals. A part de les estones d’activitats programades, al Sagrat Cor també promovem l’estona lliure per tal que els residents potenciïn les relacions personals. Sentir que es forma part d’un grup afavoreix l’autoestima i el sentiment de pertinença. A més, es combat el sentiment de solitud. Aquest és un punt essencial per tenir un bon estat d’ànim per un envelliment saludable i positiu.

 

El dia a dia de la residència està pensat per cuidar l’estat d’ànim dels usuaris per tal que puguin gaudir d’un envelliment saludable i actiu a través d’alguns dels hàbits saludables que hem vist. Aquests hàbits els aporta una millora de les capacitats cognitives i promou a tenir una major longevitat.

Deixa un comentari