Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Artrosi i gent gran. Tot el que cal saber.
Artrosi i gent gran bloc residencia geriatrica gent gran banyoles pla de l'estany

Artrosi i gent gran. Tot el que cal saber.

L’artrosi és una malaltia inflamatòria crònica i degenerativa de les articulacions que es pot manifestar en qualsevol moment de la vida, però que és especialment present quan ens fem grans.

 

Com afecta l’artrosi al nostre cos

L’artrosi és una malaltia que desgasta els nostres ossos. Cal saber que pot afectar a qualsevol articulació del cos amb especial incidència aquelles parts que han d’aguantar pes com els genolls, els malucs i la columna vertebral.

L’artrosi fa que el cartílag es desgasti, la qual cosa fa que els ossos es freguin entre ells i com a conseqüència els pacients manifesten: dolor, rigidesa, inflamació o dificultats per fer moviments quotidians com caminar o pujar escales. És a dir aquesta malaltia afecta d’una manera directa a la capacitat de moviment de la persona.

 

Artrosi i gent gran

Com hem comentat, l’artrosi acostuma a afectar a la gent gran, malgrat  que pot aparèixer a qualsevol edat.

A més, en ser una malaltia crònica, ens obliga a aprendre a conviure amb ella, intentant pal·liar la simptomatologia que ens pot ocasionar aquesta patologia. La fisioteràpia hi tindrà un paper molt important. Els objectius principals que ens marcarem serà intentar disminuir el dolor i, l’altra, mantenir la mobilitat articular i la força muscular.

 

Tècniques i consells per afrontar l’artrosi

Des de l’àrea de fisioteràpia del Sagrat Cor apliquem diverses tècniques per disminuir el dolor. Per fer-ho ens ajudarà molt l’aplicació de calor a la zona afectada, sempre que no estigui inflada, que llavors aconsellarem l’aplicació del gel.

També recorrem als massatges per treballar tota la musculatura i l’electroteràpia. Aquesta última és una tècnica que consisteix a aplicar corrents elèctriques per aconseguir efectes antiinflamatoris i analgèsics.

Cal tenir en compte que per mantenir la mobilitat articular i la força muscular és molt important seguir una pauta d’exercicis que ens marcarà el fisioterapeuta. Aquests exercicis seran sempre individualitzats, així com també podem recomanar caminar sempre que sigui possible uns 20-30 minuts al dia.

 

Què passa si no tractem l’artrosi?

La inactivitat produïda pels símptomes de l’artrosi produeixen atròfia muscular, augmentant el dolor i accelerant progressió de la malaltia. Així doncs, l’exercici físic contribueix a millorar la qualitat de vida de la persona amb artrosis, millora la mobilitat i la flexibilitat de les articulacions, i facilita la realització de les activitats de la vida diària, reduint el grau de dependència.

 

Pel que hem vist, per la gent gran que pateix artrosi és bàsica la visita a un fisioterapeuta que, després d’una valoració, pugui oferir un ventall de possibilitats de tractament ajustat a les necessitats i especificitats de cada cos. I és precisament això el que fem des del Sagrat Cor.

Deixa un comentari