Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Consells per una tardor saludable per a la gent gran
Consells per una tardor saludable per a la gent gran

Consells per una tardor saludable per a la gent gran

Els canvis estacionals ens obliguen a canviar el nostre ritme de vida. Ara que s’acaba l’estiu, volem oferir consells per viure una tardor saludable.

 

Seguir una bona alimentació, un bàsic per a una tardor saludable

El nostre sistema immunitari ha d’estar a punt per fer front al canvi estacional. S’acaben les temperatures altes i comença a arribar el fred. Per això, ens cal un sistema immunitari fort i per aconseguir-lo, l’alimentació serà la nostra aliada. Una alimentació sana, equilibrada i basada en productes de temporada, rics en vitamines i minerals ens serà favorable.

Des del Sagrat Cor preparem menús adaptats a aquestes característiques per evitar refredats, grips i constipats. Utilitzem carabassa, col, mongetes, moniatos, espinacs o albergínies. I ho acompanyem amb carn i peix de proximitats. A més, també servim fruita de temporada i de km0 com són les taronges, mandarines, el raïm o les pomes.

 

Resguardar-nos del fred

La gent gran és especialment vulnerable amb els canvis de temps. Per tant, també serà molt important que tinguem cura amb el fred.

Per viure una tardor saludable és important no passar fred. Sembla una obvietat, però cal tenir-ho en compte i prendre precaucions.

Per aquesta època, a la residència sempre tenim a punt jerseis i mantes per abrigar als nostres residents. A més, durant la tardor és aconsellable vestir-se per capes. Així, si durant el dia el sol escalfa ens podem treure alguna capa.

 

Mantenir una bona higiene

Un altre consell per viure una tardor saludables és rentar-se les mans sovint. Com ja tenim après, extremar la higiene personal a través d’un bon rentat de mans és essencial per evitar el contagi de refredats.

 

Al Sagrat Cor tenim en compte aquests i altres punts per fer que els nostres residents visquin i gaudeixin d’una tardor saludable. A més, aquest canvi d’estació coincideix en el moment que fem un canvi de menú on adoptem els productes de temporada com a grans aliats per enfortir el sistema immunitari.

Deixa un comentari