Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Tècniques per tractar l’artrosi
Tècniques per tractar l’artrosi

Tècniques per tractar l’artrosi

L’artrosi és una malaltia crònica degenerativa i per tant no té cura, per això es fan necessàries algunes tècniques per tractar l’artrosi.

Si una persona pateix aquesta malaltia, és molt important deixar-se assessorar pel fisioterapeuta de capçalera. Ell dirà quines dinàmiques s’han de seguir per saber conviure de la millor manera amb la malaltia.

 

Per pal·liar els seus efectes, que generalment és la presència de dolor, hi ha diverses tècniques que explicarem a continuació. Però també volem posar l’accent en el fet de mantenir una vida activa. L’exercici físic és el millor aliat per combatre la simptomatologia de l’artrosi, us en parlarem en un altre article. Avui, però, fem èmfasi en algunes tècniques per tractar l’artrosi a través de la fisioteràpia. Totes elles ajudaran a controlar del dolor de la malaltia.

 

 

Tècniques per tractar l’artrosi

Massatges

El massatge són un dels principals mètodes de teràpia manual que utilitzem en fisioteràpia. Els  beneficis del massatge són molts i a diferents aspectes. Es noten:

  • Sobre la pell.
  • La circulació.
  • El sistema nerviós.
  • L’aparell digestiu.
  • I concretament sobre el sistema musculo-esquelètic que és el que es troba més afectat per l’artrosi.

Tots aquests efectes ajuden a alleugerar el dolor dels músculs i les articulacions.

Els efectes dels massatges en l’artrosi s’atribueixen al fet que en augmentar la circulació local de l’articulació afectada, millorem el to de la musculatura i augmentem la flexibilitat de l’articulació, així com alleugerim el dolor.

 

A les persones que pateixen artrosi els apliquem els massatges seguint maniobres suaus sobre la zona afectada sense provocar dolor. Podem fer servir olis i cremes que ens ajudin a alleugerar el dolor i la sensació de fatiga.

 

Aplicació de calor i fred

Aquesta és una altra de les tècniques per tractar l’artrosi.

Pel que fa a l’aplicació de calor parlem de la termoteràpia que consisteix en l’ús de la calor com a teràpia per a disminuir el dolor provocant una vasodilatació de la zona tractada i un efecte sedant i relaxant. La termoteràpia es pot aplicar amb diferents mètodes com banys d’aigua calenta, radiació infraroja, bosses d’aigua calenta…

En canvi, pel que fa al fred, hi ha la crioteràpia que és una teràpia que té com a finalitat intentar disminuir la temperatura dels teixits, es produeix una vasoconstricció dels vasos sanguinis. Això fa que, l’aplicació del fred tingui un efecte antiàlgic (contra el dolor), antiinflamatori i antiedematòs. També es pot aplicar de diverses maneres, banys d’aigua freda, bosses de gel. L’aplicació en el cas de les bosses de gel es fa per una durada de deu minuts i és important no col·locar el gel directament sobre la pell. Sempre ho protegirem amb paper o roba per no lesionar la pell.

Cal tenir en compte que com a norma general, per l’artrosi, s’utilitza l’escalfor en condicions cròniques i el fred en situacions agudes com lesions que provoquin inflamació i edema amb dolor.

 

Electroteràpia

L’electroteràpia és una tècnica que fa servir la corrent com a mitjà terapèutic. Depenent del tipus de corrent generada per l’equip d’electroteràpia, trobarem diversos efectes i funcions.

En el cas de l’artrosi, ens interessa l’aplicació de l’electroteràpia per disminuir dolor, concretament utilitzem el TENS (Estimulació Elèctrica Nerviosa Transcutània), que produeix un efecte analgèsic a la zona afectada.

 

 

Al Sagrat Cor tractem l’artrosi de manera personalitzada

Alguns dels nostres residents pateixen aquesta malaltia i des de l’àrea d’infermeria atenem totes les demandes que sorgeixin. Segons cada cas apliquem una tècnica o altra i, sempre que sigui possible, la combinem amb la pràctica esportiva.

Deixa un comentari