Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Com afecten els canvis de temps a les persones grans?
Com afecten els canvis de temps a les persones grans

Com afecten els canvis de temps a les persones grans?

Davant un canvi de temps qui no coneix a algú que li fan mal les articulacions o que sembla que tingui poca energia quan fa molta calor? Quin poder té la meteorologia sobre el nostre cos i, com afecten els canvis de temps a les persones grans?

D’això us en volem parlar avui.

 

El temps ens canvia

El temps influeix en la salut de les persones, això és una realitat. La pluja, la calor, el vent, els  canvis estacionals o el canvi d’horari són alguns dels moments que podem sentir que el nostre estat d’ànim canvia. Si ve és cert que no ho fa de manera general o igual per a tothom, cal tenir en compte que les persones grans s’hi senten més vulnerables i, per tant, cal controlar el seu estat anímic i físic.

 

Els canvis que més ens afecten són:

  • La pluja i la tempesta. Aquests fenòmens solen generar melancolia i afavoreix al sentiment de solitud, i por.
  • El vent. Sol neguitejar a les persones grans.
  • La calor i el sol. Afavoreix a la deshidratació i a la sensació de cansament generalitzat.
  • Els canvis estacionals, sobretot la tardor. Hem detectat que en reduir-se la llum solar poden incrementar els quadres depressius.
  • El canvi d’horari. Canviar d’hora desajusta l’organisme. Es pateix un jet-lag que obliga a restablir els horaris biològics i socials.

 

 

Com afecten els canvis de temps a les persones grans?

Les persones grans són, probablement, les més afectades per la climatologia i el canvi d’hora. Les afectacions es poden manifestar de diverses maneres, des d’agreujar certes malalties a canviar l’estat d’ànim o la conducta de certes persones.

En aquest sentit, des del Sagrat Cor estem atents de qualsevol canvi que puguem notar, sigui en les revisions mèdiques o en el dia a dia dels residents.

Pel que fa al canvi d’horari, algunes persones poden tardar fins a dues setmanes a adaptar-se al nou horari. Quan s’acosta el moment de canviar-la, el més recomanable és anar introduint petits canvis per fer que el canvi real no sigui tant brusc.

 

 

Què podem fer per millorar l’estat anímic?

No podem actuar sobre el temps, per tant, el millor que podem fer és actuar per atenuar les problemàtiques que puguin ocasionar.

Alguns consells per disminuir aquestes repercussions són:

  • Practicar regularment activitat física. Això afavoreix al bon estat físic, tant de la musculatura com de les articulacions.
  • No estar sol. Mantenir una vida social activa. Parlar, conversar i participar d’un cercle d’amistats reforça l’autoestima.
  • Seguir una dieta saludable.

 

Faci fred o calor, el més importat és millorar la vida de les persones grans i nosaltres ho fem gràcies a l’atenció personalitzada del dia a dia. Coneixem cada cas i sabem com afecten els canvis de temps als nostres residents.

 

Deixa un comentari