Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Tallers de Memòria
Tallers de Memòria

Tallers de Memòria

La memòria és una de les capacitats més complexes i importants del sistema cognitiu humà. Gràcies a la memòria podem aprendre, guardar, mantenir i recuperar la informació que obtenim de l’entorn i de les nostres experiències.

Existeixen molts tipus de memòria. Per exemple, existeix una memòria per cada un dels sentits: memòria visual, auditiva, tàctil, olfactiva i gustativa.
Mitjançant l’estimulació de la memòria es pretén realitzar una sèrie d’activitats, treballs i exercicis els quals incideixin en el bon funcionament de tot el sistema cognitiu.

Treballem des de la memòria més immediata a la més remota, des de la memòria més quotidiana a la més abstracta, des de la més explícita a la més implícita.
Als tallers que realitzem intentem plantejar exercicis per entrenar la memòria i disminuir les conseqüències dels oblits.
Els tallers de memòria que realitzem estan orientats a:
-Ajudar a superar les limitacions per la falta de memòria
-Mantenir la consciència de la realitat en què es viu.
-Estimular per activar i exercitar la capacitat de memòria.
-Animar a la persona a mantenir els seus records personals, familiars i socials.
-Afavorir les relacions personals i la seva autoestima.

Amb persones que pateixen Alzheimer s’haurà de treballar la memòria tenint en compte el moment d’evolució de la malaltia. Al llarg de la malaltia, a més d’adaptar i simplificar la complexitat dels exercicis, haurem d’estimular aquells tipus de memòria que encara manté la persona.

Deixa un comentari