Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  CONSELLS PER NO PERDRE L’AUTONOMIA
CONSELLS PER NO PERDRE L’AUTONOMIA

CONSELLS PER NO PERDRE L’AUTONOMIA

L ‘artrosis, com moltes malalties reumàtiques que provoquen dolor en les articulacions o dificultat de moviment, pot arribar a ser invalidant. L’edat, que sol acompanyar aquest tipus de malalties, agreuja el problema, ja que la capacitat física i mental de les persones va disminuint a mesura que avança el temps, sobretot si no es prenen mesures preventives adequades.

Mantenir-se física i mentalment actius és una de les millors eines per guanyar qualitat de vida i autonomia. Aquestes són unes de les claus per aconseguir-ho:

  • Mantenir-se mentalment actius seguint les notícies de radio, televisió o premsa, llegint, escrivint…
  • Fer exercici a diari, regulant sempre a la nostre condició física i a l’edat. L’activitat física ens pot ajudar a prevenir l’envelliment prematur, les malalties cardiorespiratòries, l’atròfia muscular i millorar la nostra mobilitat i la força aconseguint en general una millor qualitat de vida.
  • Seguir una dieta equilibrada és un dels pilars de la nostra pròpia salut. Una alimentació sana és la que ens ajuda a evitar l’obesitat mentre que ens aporta els nutrients necessaris per a sentir-nos bé. Cal destacar també la importància de beure líquids pel correcte funcionament del nostre organisme, es recomana beure un litre i mig d’aigua al dia.
  • Evitar el sobrepès, combinant els dos punts anteriors (exercici i dieta equilibrada). Les nostres articulacions ho agrairan i a més ajudarem a prevenir malalties com la diabetis, hipertensió o dislipèmia.
  • Seguir les pautes del nostre metge, especialment si estem sota tractament. Interrompre la presa de medicaments pot portar-nos problemes així com també automedicar-nos.
  • Adaptació del nostre entorn, fem que sigui còmode i segur. Evitar obstacles com catifes, cables o terres lliscants. Cal evitar les caigudes i per millorar la seguretat durant la marxa cal fer ús d’una ajuda tècnica com pot ser un bastó o un caminador, ens pot assessorar en aquest tema el fisioterapeuta.

A la residència treballem per mantenir l’autonomia dels residents. Aquí us deixem algunes fotos  que hem fet mentre es realitzava    una sessió de psicomotricitat, en aquest cas a  l’aire lliure, per treballar alguns dels aspectes que hem comentat.

 

CIMG6192

 
CIMG6198

Deixa un comentari