Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Què és un electrocardiograma?
què és un electrocardiograma

Què és un electrocardiograma?

Al Sagrat Cor fem revisions d’electrocardiograma de control o per comprovar la sospita de malaltia cardíaca no detectada prèviament. Aquestes revisions les fem sempre amb la valoració prèvia per part del metge que és qui valorarà les mesures a realitzar.

 

Què és un electrocardiograma?

L’electrocardiograma (ECG, o EKG de l’alemany Elektrokardiogramm) és l’enregistrament transtoràcic de l’activitat elèctrica del cor. Aquesta activitat queda capturada externament pels elèctrodes de la pell i, aquestes, registrades per l’aparell.
Es tracta d’un enregistrament no invasiu produït per un dispositiu anomenat electrocardiògraf. L’electrocardiografia seria la interpretació de l’electrocardiograma.
A la pantalla o la impressió en un paper especial es mostra el ritme global del cor i la debilitat, o be la hipertròfia, en diferents parts del múscul del cor.

 

Per a què serveix?

Fent una prova d’aquestes característiques és la millor manera de mesurar i diagnosticar els ritmes anormals del cor, o també conegudes com arrítmies. Sobretot es solen identificar els ritmes anormals causats pel dany al teixit conductor que porta els senyals elèctrics. I també els ritmes anormals causats pels desequilibris electrolítics.
En cas de patir un infart de miocardi (IM), l’ECG pot identificar si el múscul cardíac ha estat danyat en àrees específiques. Encara que no es cobreixin totes les àrees del cor.
En definitiu, l’ECG no pot mesurar de manera fiable la capacitat de bombament del cor. Per això s’utilitzen els ultrasons, o ecocardiografia, o proves de medicina nuclear.

Deixa un comentari