Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  La importància d’un equip de psicòlegs en una residència
psicòlegs en una residència

La importància d’un equip de psicòlegs en una residència

El paper d’un equip de psicòlegs en una residència per a gent gran és clau.

L’entrada en una residència es pot viure de moltes maneres, nosaltres sempre recomanem fer-ho a través de les vivències positives, l’adaptació i el seguiment. Però, a part de l’acompanyament, també es fa necessària la valoració psicològica per part d’un professional.

A més, en el dia a dia de la residència també es fa essencial aquesta figura. A continuació us expliquem la importància i la feina que fan els psicòlegs en una residència.

 

Tasques psicologies

Una de les principals tasques d’un psicòleg és la valoració emocional, conductual i cognitiva d’un resident. Aquest aspecte és molt important, ja que permet fer una valoració individual de l’estat de la persona i aplicar els tractaments o les teràpies que més s’adapten. Tot, partint de la base que cada persona és diferent i necessitarà un seguiment únic i diferenciat.

A part, com hem comentat, la seva figura és clau per a la bona adaptació del resident i la seva família al nou dia a dia de la residència.

 

Altres tasques dels psicòlegs en una residència

  • Acompanyament en el procés d’adaptació.
  • Suport familiar constant.
  • Seguiment de la conducta i l’evolució del resident.
  • Establir pautes per evitar la soledat.
  • Dissenyar tallers i activitats per beneficiar l’estat psicològic de l’usuari. Aquestes activitats també estaran enfocades a les necessitats cognitives de la persona, sigui per millorar una demència, alzheimer o qualsevol altra patologia.
  • Preparar informes i fer el seguiment amb els altres equips mèdics professionals per avaluar l’estat general de salut d’una persona.
  • Assessorament continuat.
  • Atenció directa.

 

Objectius i beneficis

L’objectiu d’un equip de psicòlegs en una residència és el de treballar en equip per millorar l’atenció dels usuaris.

L’àrea de psicologia és tant o més important que la d’infermeria, ja que l’estat cognitiu, la conducta i les emocions són importantíssimes per prevenir i completar un estat de salut integral complet.

La filosofia de l’equip de professionals que formen part del Sagrat Cor segueix la premissa que entendre i acompanyar els nostres residents és primordial per cuidar-los. Per això, la nostra residència és capaç de cuidar i atendre totes les necessitats d’aquesta etapa vital.

Deixa un comentari