Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  General   /  Exercicis en les extremitats superiors per a millorar l’artrosi
Exercicis en les extremitats superiors per a millorar l’artrosi

Exercicis en les extremitats superiors per a millorar l’artrosi

Fa temps que donem molta importància a la cura del cos davant l’artrosi. Avui, però, volem parlar dels exercicis en les extremitats superiors per a millorar l’artrosi.

En altres entregues hem fet incís en explicar què és l’artrosi, les tècniques més comunes i importants per tractar-la, i els exercicis a dur a terme per a millorar les extremitats inferior.

 

Exercicis en les extremitats superiors per a millorar l’artrosi

Detallem 5 exercicis per realitzar en extremitats superiors indicats per a gent que pateix artrosi i que, a més, ajuden a prevenir l’atròfia muscular.

Recordem que, de la mateixa manera que amb la resta d’exercicis, sempre farem aquestes pautes de manera suau i respectant el llindar del dolor, que serà diferent a cada persona. Farem els exercicis en sedestació i treballarem espatlles, colzes, canells i mans.

Els repetirem 10 vegades i els anirem augmentant progressivament.

 

Pautes a seguir

  1. Estirar els braços cap amunt. Amb aquest exercici, enfortim musculatura global de l’espatlla.
  2. Obrir i tancar els braços. Amb aquest moviment, enfortim musculatura pectoral i dorsal.
  3. Portar mans a les espatlles. Aquest exercici es pot fer amb els dos braços alhora o alternant, depèn de la capacitat de cadascú.
  4. Fer cercles amb els canells i punys tancats. Es pot fer en els dos sentits, cap a dintre i cap a fora.
  5. Obrir i tancar mans. Es pot fer amb les dues mans a la vegada o de forma alternativa treballant també la coordinació.

L’objectiu d’aquesta pràctica és el de mantenir el moviment en l’articulació i enfortir els músculs. Però cal recordar que si un exercici provoca dolor, és millor NO fer-lo i aturar la pràctica.

 

Artrosi i exercici pautat

La pràctica d’exercici regular i controlat per part de les persones que pateixen artrosi és molt important. Moure’s i no quedar-se quiet, aquestes són les consignes.

Així que l’activitat física ha de ser suau i supervisada per evitar una sobrecàrrega de les articulacions. Aquesta és la tasca dels nostres professionals de fisioteràpia.

Des del Sagrat Cor treballem i donem molta importància a aquesta cura.
Si vols saber com tractem aquesta malaltia i quines tècniques apliquem, et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres i t’informarem.

Deixa un comentari