Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Teràpia assistida amb gossos per a gent gran
Teràpia assistida amb gossos per a gent gran

Teràpia assistida amb gossos per a gent gran

Alguns dimecres alterns a la residència vivim una de les activitats més divertides: la teràpia assistida amb gossos per a gent gran.

La teràpia assistida amb gossos és un exercici en clau de tractament terapèutic que consisteix a dur a terme diverses activitats de coordinació, motrius i socials acompanyats amb gossos.

 

Diversos estudis conclouen que conviure o viure experiències amb animals aporta múltiples beneficis a les persones. Seguint aquesta premissa, la teràpia amb gossos que duem a terme persegueix una finalitat curativa i motivadora que respon a necessitats físiques i psicològiques.

I, per què ho fem amb gossos i no amb un altre animal? Doncs perquè el gos és l’animal que més dependència té cap a l’ésser humà i això en facilita la interacció.

Els animals que participen en aquesta activitat tenen qualitats úniques i estan entrenats d’una manera especial per tal d’oferir els beneficis que busquem en el desenvolupament global de la persona.

 

Teràpia amb gossos al Sagrat Cor

En el cas de la residència Sagrat Cor la teràpia assistida amb gossos per a gent gran es fa en tres grups. Així facilitem que tots els usuaris puguin gaudir dels animals de manera igual. També, aquesta diferenciació, ens ajuda a personalitzar l’activitat i adaptar-la a les capacitats de cadascú. Però en tots els grups el contacte amb els gossos tenen el mateix objectiu:

  • Fomentar l’atenció i la concentració.
  • Treballar els sentits auditius visuals i tàctils.
  • Treballar a les funcions motrius a través de pràctiques quotidianes com pot ser pentinar o alimentar el gos.
  • Enfortir l’expressió d’emocions.
  • Millorar l’autoestima.
  • Fomentar l’activitat social.
  • Reduir l’estrès.
  • Potenciar la mobilitat, l’autonomia i la coordinació.

 

 

Aquesta és una activitat lúdica i distesa que agrada a tothom qui hi participa.
Els gossos seleccionats per aquesta activitat estan entrenats especialment per fer-ho. Són sans i tenen la constitució i l’edat adequada per estar en contacta amb gent gran. A més, us hem de dir que ens tenen el cor robat.

Deixa un comentari