Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Taller de saquets d’olor per a gent gran
Taller de saquets d’olor per a gent gran

Taller de saquets d’olor per a gent gran

Les olors i les aromes ens transporten. Dels cinc sentits que tenim desenvolupats els humans, un d’ells és l’olfacte i al Sagrat Cor ens agrada cuidar-lo. Per això, aquests dies hem tingut l’oportunitat de gaudir d’un taller de saquets d’olor per a gent gran.

Descobrir i aprendre a diferenciar cada olor i la planta d’origen ens pot ajudar a entendre el perquè aquestes plantes aporten beneficis per a la salut.

 

Els beneficis de les aromes i les plantes medicinals

Les aromes i les plantes medicinals han estat utilitzades des de fa segles per les seves propietats terapèutiques. Les seves fragàncies tenen efectes relaxants i poden alleujar l’estrès i l’ansietat. Les plantes medicinals també tenen propietats curatives, com ara reduir la inflamació o alleujar el dolor. A més a més, moltes d’aquestes plantes són riques en antioxidants, que poden ajudar a prevenir malalties i millorar la salut en general.

Incorporar aromes i plantes medicinals en la vida quotidiana pot ser una manera senzilla i natural de millorar el benestar físic i mental. Així que ho volem posar en pràctica!

 

Taller de saquets d’olor per a gent gran

A la residència hem tingut l’oportunitat de gaudir d’un taller especial relacionat amb les olors i les plantes medicinals impartit pel Parc de les Olors de Celrà. Amb l’ajuda d’una monitora, tots els participants en l’activitat han pogut confeccionar el seu propi saquet d’olor.
Durant l’activitat hem treballat la motricitat fina mentre recollíem i agrupàvem les branques que més ens convenien. També hem treballat els sentits estimulant l’olfacte i el tacte.
Al mateix moment, també hem exercitat la memòria, ja que la monitora ens ha parlat d’olis i ungüents que fan olor diversa i com aquestes olors ens recorden fets passats.
I també cal destacar que en aquestes activitats grupals s’estimula l’autoestima i el sentiment de pertinença.

 

 

Activitats que milloren el benestar

Des del Sagrat Cor ens agrada treballar i estimular els sentits per tal d’afavorir el benestar de les persones. Recordeu que fa temps vam fer un taller d’aromateràpia? Us el recordem en aquest enllaç.

Sigui de la manera que sigui, ens agrada cuidar dels nostres residents i que puguin gaudir d’activitats diverses i benestants com aquesta.

Deixa un comentari