Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Psicomotricitat per a gent gran
Psicomotricitat per a gent gran

Psicomotricitat per a gent gran

La psicomotricitat és una disciplina que busca harmonitzar i coordinar les funcions mentals i físiques per aconseguir un benestar integral. Aquesta pràctica és especialment important en la gent gran, ja que l’edat pot afectar la coordinació, el moviment i la percepció.

 

El moviment com a teràpia

La psicomotricitat per a gent gran és una teràpia que ajuda a millorar la qualitat de vida dels qui la practiquen. Si ve és cert que se sol parlar d’exercicis psicomotrius amb els nadons, aquesta pràctica també és força comuna amb la gent gran.

Els exercicis psicomotors per a gent gran poden ser molt diversos, des de jocs de coordinació fins a exercicis de resistència.

 

Exercicis de psicomotricitat per a gent gran

Al Sagrat Cor organitzem activitats conjuntes on posem en pràctica tot el que hem explicat fins ara a partir de diversos exercicis.

  • Jocs de coordinació: aquest tipus d’exercicis són molt efectius per mantenir la mobilitat i la coordinació dels residents. Es poden fer jocs de pilota, jocs de malabars o jocs de taula que impliquin una certa coordinació. Aquests jocs no només ajuden a millorar la psicomotricitat, sinó que també fomenten la socialització i el bon humor entre els residents.
  • Exercicis de resistència: els exercicis de resistència són una forma efectiva de millorar la força i la flexibilitat dels residents. Es poden fer exercicis amb gomes elàstiques o altres elements per aconseguir un treball muscular.
  • Jocs sensorials: els jocs sensorials són una forma divertida i efectiva d’estimular la percepció i la coordinació dels residents. Es poden fer jocs amb olors, amb textures diferents o amb música. Aquests jocs no només ajuden a millorar la psicomotricitat, sinó que també ajuden a mantenir l’atenció i la concentració.

 

Bones pràctiques per mantenir un bon estat de salut

En definitiva, la psicomotricitat per a gent gran és una pràctica molt recomanable per millorar la qualitat de vida dels residents del Sagrat Cor. Nosaltres ho fem amb exercicis adaptats, pautats, participatiu i divertits. D’aquesta manera es pot aconseguir una millora significativa de la coordinació, la mobilitat i la percepció dels residents.

Deixa un comentari