Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Consells per preparar-se per l’arribada de la primavera i afrontar el canvi d’hora en la gent gran
preparar-se per l’arribada de la primavera

Consells per preparar-se per l’arribada de la primavera i afrontar el canvi d’hora en la gent gran

Amb l’arribada de la primavera moltes persones experimenten canvis en el seu estat d’ànim. Els dies es fan més llargs, el sol comença a sortir amb més freqüència i la natura comença a florir. No obstant això, per a les persones grans, el canvi d’hora pot afectar el seu estat d’ànim i a la salut física.

 

Al  bon temps i canvi d’estació, canvis al cicle vital

El canvi d’hora pot provocar desajustos en els cicles del son i vigília, el que pot causar insomni i cansament durant el dia. A més, la primavera també pot afectar l’estat d’ànim, ja que les persones amb trastorns afectius, com la depressió, poden experimentar canvis en el seu estat d’ànim i en la seva energia.

Per superar aquesta situació, és important mantenir una rutina saludable. Nosaltres aconsellem sortir a caminar durant les hores de sol per obtenir la vitamina D que el cos necessita per estar sa i reduir els nivells d’estrès. Però, també, recomanem mantenir una dieta equilibrada i fer exercici físic regularment. Per això el nostre equip de fisioteràpia està sempre alerta i preparat per pautar les rutines que siguin necessàries.

No obstant això, la millor manera d’afrontar aquest canvi és en companyia. Passar temps amb la família i amics pot ajudar a reduir l’estrès i millorar l’estat d’ànim. A més, la comunicació també és essencial per mantenir una salut mental saludable. Parlar dels sentiments i les emocions amb les persones de confiança pot ser molt beneficiós per superar aquesta situació. I això és el que procurem des de l’àrea de psicologia del Sagrat Cor. Els nostres tècnics preparen activitats grupals per estimular el sentiment de pertinença i vigilar l’aparició d’aquesta melancolia.

 

4 consells per preparar-se per l’arribada de la primavera

Malgrat tot, procurem que els nostres residents practiquin aquests consells per preparar-se davant un canvi estacional o una regulació horària.

  1. És important mantenir una rutina saludable per ajudar el cos a adaptar-se al canvi de temporada. Això inclou mantenir una alimentació equilibrada, fer exercici físic regularment i dormir les hores suficients per aconseguir un descans adequat.
  2. La primavera és una època de l’any en què els dies es fan més llargs i hi ha més hores de sol. Aprofitar la llum solar natural pot ajudar a millorar l’estat d’ànim.
  3. A més hores de sol i temperatura més alta, el cos requereix més aigua per mantenir-se hidratat. Per tant, és important beure suficient aigua i altres begudes saludables per mantenir una hidratació adequada.
  4. La primavera és una època de l’any perfecta per participar en activitats a l’aire lliure, com ara passejades per la natura i altres activitats que animin a gaudir del bon temps i a passar temps en família i amics.

 

Per això, a la Residència Sagrat Cor, tenim diferents activitats programades per a aquesta època de l’any, perquè puguem compartir moments agradables en companyia i mantenir-nos actius i saludables. I, sobretot perquè preparar-se per l’arribada de la primavera sigui un procés tranquil i positiu.

En resum, el canvi d’hora i la primavera poden afectar l’estat d’ànim de les persones grans, però amb una rutina saludable, exercici físic, alimentació equilibrada i, sobretot, en companyia, és possible afrontar aquesta situació amb èxit.

Deixa un comentari