Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Aquafitness. Que és i quins beneficis té
Aquafitness. Que és i quins beneficis té

Aquafitness. Que és i quins beneficis té

Aquafitness, conegut també com aquagym, és una variant del popular aeròbic que va inundar les sales dels gimnasos en la dècada dels 80. La novetat és que ara es practica dins de l’aigua, la qual cosa li fa molt més complet i diferent.

Consisteix en la realització de diferents tipus d’exercici dins d’una piscina amb poca profunditat, encara que és aconsellable que tingui diferents profunditats per poder alternar un major nombre d’exercicis. I és que, dins de l’aigua tenim un gran avantatge que no ens pot aportar una sala de gimnàs convencional o la nostra pròpia sala d’estar a casa, que és la de tornar-nos més lleugers a causa de la flotabilitat en l’aigua. A causa d’això, tindrem la capacitat de fer exercicis amb menys risc, perquè l’impacte que reben les articulacions és molt menor. Encara que l’esforç sigui major, podem aconseguir moviments més suaus i precisos per poder realitzar-los més detingudament i, per tant, l’èxit de l’exercici és major que fos de l’aigua.

El aquafitness va néixer com un exercici pensat per a persones majors amb una mobilitat més reduïda; així, servia de teràpia per millorar aspectes psicomotrius que, amb l’edat, es van perdent a causa del desgast dels ossos i a la pèrdua de to muscular. Encara que sigui perfecte per a totes les edats, lògicament, el aquagym ha anat variant amb els anys des d’aquesta teràpia psicomotriu i, avui dia, és perfecte per a totes les edats, ja que es pot adaptar sense problemes a la capacitat física dels participants.

L’èxit del aquafitness radica en la combinació de dues característiques que resulten molt atractius i beneficioses. En primer lloc, el fet que es realitzi en l’aigua a una temperatura que oscil·la entre els 28ºC i els 31ºC fa que la temperatura del cos es vagi regulant i la nostra sensació corporal sigui molt més agradable, alhora que els moviments en l’aigua ens fan sentir més còmodes i, fins i tot, ens relaxen. A més, el fet d’escoltar música mentre es realitza l’esport provoca que ens divertim més fent l’exercici i, fins i tot, socialitzem amb més facilitat.

És un esport que a més de beneficiós , és divertit i eficaç per la gent gran.

 

#residenciagentgran #residenciagirona #gentgrangirona #aquafitness #aquagym

Deixa un comentari