Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Taller de reminiscència per a gent gran
Taller de reminiscència per a gent gran

Taller de reminiscència per a gent gran

El taller de reminiscència per a gent gran que practiquem al Sagrat Cor és tot un èxit.

Amb aquest taller treballem la memòria a llarg termini, la comunicació, les emocions i l’autoestima.

A més, en ser una activitat grupal els assistents aprofiten l’ocasió per compartir experiències vitals que els fa il·lusió recordar i posar a debat.

 

Què és la reminiscència?

La teràpia de reminiscència és una eina d’estimulació cognitiva que ajuda a la gent gran a recordar de manera natural, sense forçar. Ho aconseguim mitjançant el record de les experiències viscudes per estimular la capacitat de recordar i expressar-se. Així també es facilita el fet de mantenir la seva identitat viva i de rememorar diversos episodis de la seva vida.

A més, aquesta tècnica té com a finalitat portar la persona cap a la seva memòria emocional i propiciar-ne els records personals positius. D’aquesta manera, el que pretenem des del Sagrat Cor és afavorir l’àmbit psicològic, el relacional i l’emocional de les persones que hi participen.

Nosaltres el fem amb postals, passaports, moneders i carteres, objectes de bellesa, claus o imatges antigues i cadascun d’aquests objectes els evoca a mil i un records.

 

 

Per tant, podem concloure que el taller de reminiscència per a gent gran que fem és una de les activitats més apreciades i agraïdes. Els residents s’ho passen d’allò més bé recordant diversos episodis de la seva vida mentre els comparteixen amb els seus companys.

Deixa un comentari