La importància de la socialització en persones grans
Les relacions interpersonals i la socialització en les persones grans són vitals per mantenir una bona salut emocional i psicològica.
Entenem com a socialització el procés pel qual una persona forma part d’un grup social i participa en ell. És a dir, la socialització implica viure en societat, establir relacions personals amb altres persones i que aquestes relacions acabin formant part del dia a dia i de la seva manera de ser.
Tothom, petits i grans, té la necessitat de compartir i fer vida en societat. Això ens fa sentir realitzats.
Beneficis de la socialització en les persones grans
Afavorir una bona socialització en la tercera edat aporta múltiples beneficis físics i psicològics. A més, és el millor antídot per endarrerir l’inici de la demència i per evitar el sentiment de soledat.
Alguns dels principals beneficis de fomentar la vida social entre els nostres residents són:
- Aconseguir un envelliment actiu i de qualitat.
- Minimitzar l’aparició de malalties mentals com, per exemple, la depressió.
- Ajudar a mantenir una bona salut emocional.
- Facilitar l’aprenentatge de capacitats noves.
- Ajudar a recordar les capacitats adquirides, ja que es treballa una part molt important de la memòria.
- Es faciliten les relacions interpersonals i es fomenta a la vida en comunitat.
- Els fa sentir útils i motivats.
Però els beneficis de la socialització en els nostres avis i àvies van molt més enllà i tots ells són de gran valor. De fet, cal destacar que la qualitat principal que els aporta és que senten que formen part d’una comunitat i això els fa pujar l’autoestima.
Per aquest motiu, un altre dels beneficis del Sagrat Cor, a part de la qualitat i la professionalitat dels serveis que oferim, és, precisament, que fomentem les relacions personals entre els nostres residents. Ho aconseguim a través d’activitats grupals, sortides, tertúlies o jocs fomentem que tots ells es relacionin i siguin més feliços.
evi emília
m´agradaria la opinio en relació als menjadors social i de residencies de gent gran, fins a quin punt es pot considerar espais de socialitzacio.