Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Activitats   /  Alimentació adequada per a gent gran quan arriba la fred
alimentació adequada per a gent gran

Alimentació adequada per a gent gran quan arriba la fred

Al Sagrat Cor quan arriba la fred hem de seguir certes pautes per a oferir una alimentació adequada per a gent gran.

Sempre cuidem els nostres residents, faci sol o pluja, però amb l’arribada de la fred estem especialment amatents a la seva salut. Per això, adaptem la seva alimentació per a introduir aliments que els ajudin a resistir les baixes temperatures. O que els reforcin el sistema immunitari per evitar refredats.

A més, cal tenir en compte que hi ha certes malalties que s’aguditzen amb les baixes temperatures. Malalties respiratòries cròniques o cardíaques en són un exemple.

 

Consells per a seguir una alimentació adequada per a gent gran

Seguir una dieta sana i equilibrada ajudarà a millorar la qualitat de vida dels nostres residents.

Les baixes temperatures no conviden a prendre fruita o amanida, ja que són aliments que s’associen a la primavera o l’estiu que afavoreixen a la hidratació. Per tant, cal recórrer a aliments substitutius que els ajudin a hidratar-se. Aquests aliments alternatius poden ser sopes, cremes, caldos o infusions. A més, també és important comentar que la ingesta de fruites com les mandarines també ajuden a aportar energia.

Els aliments rics en hidrats de carboni també ajuden a mantenir el nivell de glucosa en sang. Fet que ajuda a produir calor i evita la fatiga. Trobarem hidrats de carboni en l’arròs, el pa, les patates o els cereals.

Per seguir una alimentació adequada per a gent gran tampoc podem oblidar la importància de menjar carn, verdura, làctics, llegums i peix. Aliments que aporten proteïna, vitamines i fibra.

 

Al Sagrat Cor cuidem els nostres residents com si es tractés de la nostra pròpia família. Amb pràctiques alimentàries saludables fomentem un estil de vida sa i saludable.

Deixa un comentari