Sagrat Cor Residència per a gent gran i Centre de Dia logo color

Sagrat Cor és una residència per a gent gran amb 81 places àmplies, amb habitació individual, i centre de dia amb 12 places més situada a Banyoles.

Ens trobaràs al centre de Banyoles, a 10 minuts de Girona i 30 minuts d’Olot.

Informació de contacte
Segueix-nos:
Torna al menú

Sagrat Cor

  /  Consells   /  Prepara’t pel fred
Prepara't pel fred

Prepara’t pel fred

El fred intens és un important problema de salut, les molèsties derivades del fred no tenen un efecte immediat sobre les persones i en moltes ocasions, els seus primers símptomes apareixen al cap de pocs dies d’haver-nos exposat a baixes temperatures.

Es produeixen canvis en l’organisme derivats de la disminució de les defenses, que faciliten l’aparició de malalties com a bronquitis, grip o pneumònies i s’agreugen les malalties cròniques (sobretot cardíaques i respiratòries, que són les responsables fonamentals de l’augment de mortalitat). Símptomes de congestió que a l’origen són lleus, poden complicar-se perquè la capacitat funcional respiratòria i cardíaca de les persones majors és més reduïda.

La fredor ens fa mantenir els músculs contrets perquè el nostre cos sofreix un descens tèrmic, fent que en molts casos sofrim contractures i dolors musculars. És llavors quan l’organisme fa ús de les seves reserves d’energia, responent amb un encongiment del cos que busca preservar la calor.

Com sempre, val més prevenir que guarir

No renunciï a passejar

Camini diàriament, per terreny pla, portant una marxa rítmica i utilitzant calçat còmode.
Sortir a passejar és molt saludable però en hores que no siguin de digestió i quan la temperatura ambiental sigui més suau, evitant, en la mesura del possible, els canvis bruscs de temperatura.

Abrigui’s bé

L’ús de roba ha de ser adequat: peces soltes, lleugeres, calentes i impermeables, s’aconsella portar diverses “capes de roba” i no peces atapeïdes, per facilitar la circulació perifèrica.
El calçat ha de ser calent, resistent a l’aigua i antilliscant. En cas de pluja hem de mantenir-los secs, recordant que l’aigua i la humitat refreden el cos ràpidament.

Activi la seva circulació

El fred frena la circulació de la sang. Abrigui els seus peus amb mitjons gruixuts de cotó o de llana. No apliqui calor directa als peus i cames. Realitzi activitats de la vida domèstica o faci exercicis senzills de gimnàstica.

Cuidi la seva dieta

El fred fa que augmentin les necessitats calòriques i per tant el consum d’aliments. Convé fer menjars freqüents i de petita quantitat, que aportin l’energia necessària (llegums, sopa de pasta etc.) sense renunciar a una alimentació variada (verdures, fruita, carn, ous, peix, cereals, llet etc.). Al llarg del dia i abans de ficar-se al llit, prendre una tassa d’alguna beguda calenta ajuda a mantenir la temperatura corporal i és molt reconfortant.

Procuri no aïllar-se

En quedar-se a casa, les persones majors poden trobar-se soles. Prescindir del contacte amb altres persones, suposa renunciar a la insubstituïble font de salut que suposa la companyia.

Deixa un comentari